-
UYAR - numer jeden wśród noży do kebabów
Turcja zapracowała sobie na niezwykle wyrazisty wizerunek na arenie międzynarodowej. Jednym z najbardziej charakterystycznych elementów tamtejszej kultury jest apetyczna kuchnia. W tej materii na pierwszy plan wysuwa się kultowy kebab, który skradł serca miłośników orientalnych smaków z całego świata.
Ta ikoniczna potrawa dotarła do Polski już na początku lat 70. ubiegłego stulecia. Dynamiczny wzrost popularności przypadł jednak na lata 90. Obecnie lokale specjalizujące się w serwowaniu kebabów stanowią nieodłączny element polskiego krajobrazu. Trzeba jednak zaznaczyć, że wraz z upływem czasu zmieniło się podejście do przyrządzania tego dania.
-
Najpopularniejsze marki wyposażenia kuchni
Przeczytaj > -
Czy warto mieć na wyposażeniu naczynia z kamionki
Przeczytaj > -
Maszyny do profesjonalnej i domowej produkcji lodów
Przeczytaj > -
Urządzenia i akcesoria do produkcji czekolady
Przeczytaj > -
Drewniane naczynia i akcesoria w profesjonalnej i domowej kuchni
Przeczytaj > -
Zalety i zastosowanie patelni wok
Przeczytaj > -
Garnki ze stali nierdzewnej - dlaczego warto je mieć na wyposażeniu
Przeczytaj > -
Rodzaje form cukierniczych w profesjonalnej i domowej kuchni
Przeczytaj > -
Wyposażenie pizzerii w niezbędne urządzenia i akcesoria
Przeczytaj > -
Japońskie noże w profesjonalnej i domowej kuchni
Przeczytaj > -
Przydatne akcesoria do wypieków i dekoracji ciast w profesjonalnej i domowej kuchni
Przeczytaj > -
Czy korzystanie z szybkowaru jest bezpieczne?
Przeczytaj > -
Piec konwekcyjny - gdzie znajduje swoje zastosowanie
Przeczytaj > -
Szerokie zastosowanie blendera w gastronomii
Przeczytaj > -
Szklanki do drinków w lokalu gastronomicznym
Przeczytaj > -
Kufel, pokal czy szklanka, czyli jak serwować piwo
Przeczytaj > -
Zaplecze małej gastronomii - profesjonalne wyposażenie
Przeczytaj > -
Wyposażenie niezbędne do profesjonalnej organizacji stołu szwedzkiego
Przeczytaj > -
Kompleksowe wyposażenie kawiarni
Przeczytaj >
- 1
- 2